Serin serin limonlu Cheesecake.  Yazın yenecek en güzel tatlılardan. Bir gece beklemeyi sabredecek kadar güzel .


LİMONLU CHEESECAKE

Porsiyon : 8 kişilik
Kullanılan kalıp: 19 cm

Malzemeler :
Taban kısmı için:
2 paket burçak bisküvi
60 gr tereyağ
Cheesecake Dolgusu için :
600 gr  labne peyniri
200 ml krema
200 gr toz şeker
35 gr mısır nişastası
30 gr un
3 adet yumurta
1 paket vanilya
Limonlu sos için :
1 su bardağı su
1 çay bardağı şeker
1 limonun kabuğu rendesi
Yarım çay bardağı limon suyu
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta


Önemli noktalar:
• Tüm malzeme oda sıcaklığında olmalı.
• Labne peynirinin 2 saat önceden suyu süzdürülmeli.
•Kalıbın tabanına yağlı kağıt serilir , dış kısmına alüminyum folyo sarılır.
•Un ve nişasta elenmiş olmalı.


Hazırlanışı :
• Burçak bisküvi rondodan çekilir. Tereyağ eritilir ve bisküvilerin üzerine eklenerek karıştırılır. Islak kum kıvamını alana dek karıştırılır. Hazırlanan bisküvi kırıntısı kalıba dökülür ve üzeri düzlenir. Üzerinin düzlenmesi için düz tabanlı bir bardaktan yardım alınır. Hazır olan taban buzdolabına konularak dinlendirilir.
• Fırın 180 derecede ısıtılır ve tabanına borcam ile su konur.
• Suyu süzülmüş labne peyniri, şeker işe çırpılır. Şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırılır. Krema ilave edilerek karıştırma işlemine devam edilir. Un ve nişasta elenerek ilave edilir ve karıştırılır. Yumurtalar teker teker ilave edilerek karıştırılır. En son vanilya eklenerek homojen bir karışım elde edilene dek karıştırılır . Hazırlanan cheesecake, dolaptan çıkardığımız kalıba dökülür ve sert zemin üzerine bir kaç kez kalıp vurulur. İçerisindeki hava kabarcıklarının çıkması sağlanır. Çıkan kabarcıklar kürdan ile patlatılır.
• Kalıp bir tepsiye konulur. Kenarlarından vs akma ihtimaline karşı. Fırının ısısı 140 dereceye düşürülür. Alt üst ayar , fansız olarak yaklaşık 1 saat pişirilir. Cheesecake in kenarları sabit , ortası hafiften sallanır halde olduğunda pişme kıvamı olmuş demektir.
• Cheesecake pişince fırından hemen çıkartılmaz. Fırın kapağının kenarına bir tahta kepçe sıkıştırılır ve kapak hafif aralanmış olarak soğumaya bırakılır. Soğuyan cheesecake bir gece buzdolabında dinlendirilir.
• Limon sosu için sos tenceresine 1 su bardağı su, şeker, limon kabuğu rendesi, limon suyu, zerdeçal ve yarım su bardağı su ile seyreltilmiş nişasta eklenerek karıştırılır. Kaynamaya başlayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Pişen sos cheesecake in üzerine dökülür ve bir kaç saat daha buzdolabında dinlendirilir. Soğuk olarak servis edilir .
Not: Cheesecake in düzgün kesilmesi için bıçağınızı bir süre ocakta ısıtın.

Aslı TUBAA

Kitap dostu. Doğa sever. Öğrenci. Yemek yapmayı ve ikram etmeyi çok seven biri...

Önerilen makaleler