REVANİ

Sayfamda revani tarifi olmadığını fark ettim. Aslında revani,  çok sevilen klasik tatlılarımızdan. Ben pek sevmediğim için sanırım evde de yapmıyorum . Çünkü genelde yediğimiz revaniler yumuşacık  ve aşırı şerbetli ıslak  bir kek formunda idi. Bu da benim pek hoşuma gitmiyordu. Bu tarif kendime ait. Şu iyi gider,  bu şu kadar olsa yeterli olur diye diye bu tarif çıktı.  Ve harika oldu. Öyle ki bir kaç dilim kaldı sadece 😊😊

REVANİ

Malzemeler :

3 yumurta

3 yemek kaşığı şeker

3 yemek kaşığı yoğurt

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 çay bardağı + 1 yemek kaşığı irmik

1 su bardağı un

Portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için :

3 su bardağı şeker

3.5 su bardağı su

Çeyrek limonun suyu

Hazırlanışı : Önce şerbeti hazırlayalım.  Su ve şeker tencereye alınır. 5 dakika kaynatılarak limon suyu eklenir. Limon suyu eklendikten sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.

Yumurtalar ve şeker mikserle çırpılır.  Yağ, yoğurt ilave edilerek çırpmaya devam edilir.  Un hariç diğer malzemeler eklenir. Portakal kabuğu rendesi istediğiniz miktarda olabilir.  Ben yaklaşık yarım portakalın kabuğunu kullandım. Aroması nı sevmiyorsanız hiç katmayın. Ama çok hoş bir tat ve koku veriyor. Daha sonra un eklenerek karıştırılır ve yağlanmış kalıba,  tepsiye veya yuvarlak borcama dökülür.  Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir.  Fırından çıkınca kek dilimlenir. Soğuk olan şerbeti dökülür ve şerbeti çekip tatlınız soğuyunca veya ılık ken servis edebilirsiniz.

Aslı TUBAA

Kitap dostu. Doğa sever. Öğrenci. Yemek yapmayı ve ikram etmeyi çok seven biri...

Önerilen makaleler