Ispanak severler, ıspanağı sevdirmek ve yedirmek isteyenler, ıspanağı sevenleri sevenler toplanın harika bir köfte tarifim var. Ispanak tan köfte mi olur deyip önyargılı olmayın. Zira yaptık oldu ve devamı da istendi. Burda tecrübeli bir anne var. 😊😊😊

Üstelik köfteleri fırında pişiriyoruz . Zahmet ve yağ oranı en aza iniyor. İftar vakti gelmeden paylaşmak istedim. Belki sizde yapar denersiniz bu akşam için.

ISPANAKLI KÖFTE

Malzemeler :

500 gr ıspanak

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 su bardağı beyaz peynir ( ben birazını tulum peyniri olarak kullandım)

2 adet yumurta

3 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı mısır unu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

Baharatlar ( karabiber, pulbiber, kimyon, toz kırmızı biber, zahter ( olmasa da olur ))

1.5 su bardağı ekmek kırıntısı

1/2 su bardağı su

Üzerine : 1.5 su bardağı sarımsaklı yoğurt

Salçalı sos için: 2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 yemek kaşığı domates salçası

Yarım çay kaşığı tuz

Hazırlanışı : Ispanaklar güzelce yıkanır, temizlenir ve ince şekilde doğranır. Soğan rendelenir, sarımsak dövülür ve diğer tüm malzemeler güzelce yoğurularak köfte kıvamına getirilir. Sulu bir kıvam olursa ekmek kırıntısı veya mısır unu ilavesi yapabilirsiniz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye köfteler yuvarlanarak dizilir. Üzeri streç film ile kapatılarak 1-2 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra 170 derece fırında pişirilir. Üzeri için sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos hazırlanır. Salçalı sos için bir tavaya sıvıyağ ve salça alınır. Tuz da ilave edilerek kavrulur. 1 su bardağı su eklenerek hızlıca karıştırılır. 1-2 dakika daha pişirilerek ocaktan alınır. Köfteler servis tabağına alınır üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökülerek servis edilir.

Aslı TUBAA

Kitap dostu. Doğa sever. Öğrenci. Yemek yapmayı ve ikram etmeyi çok seven biri...

Önerilen makaleler